اظهارنامه مالیاتی دفترچهای است که عملکرد مالی شخص حقیقی یا حقوقی مشمول پرداخت مالیات را مشخص میکند و در آن، رویدادهای مالی به ترتیب وقوع، به همراه مدارک قانونی، درج شده است.
سامانه سازمان امور مالیاتی، به تازگی اظهارنامه مالیاتی اینترنتی را جایگزین نسخه چاپی کرده است و به همین دلیل مراحل انجام کار بسیار ساده شده است و دیگر لازم نیست ارسال اظهارنامه مالیاتی به صورت دستی انجام شود. اما لازم است برای ثبت اظهارنامه الکترونیکی، پیشثبتنام الکترونیکی کرده و صحت اطلاعات شما، تایید شود.
ما چند نوع اظهارنامه مالیاتی داریم که با توجه به فعالیت شخص حقیقی یا حقوقی و نوع فعالیت، باید پر شود. مثلا اظهارنامه ارث، ارزش افزوده، انحلال و عملکرد و ….
هربار که یک مؤدی، کارنامه مالی خود را در موعد مقرر، تحویل میدهد یا اصطلاحا آن را تسلیم میکند، و مالیاتش را پرداخت میکند، برگه مفاصا حساب به او داده میشود که در حکم تسویهحساب قطعی سازمان مالیاتی با مؤدی نیست و صرفا جهت ارائه به سازمانها و نهادهای دولتی یا خصوصی است.
توجه کنید که حتی اگر شرکت یا موسسه شما در یک سال مالی، هیچ تراکنش مالی و بانکی و ثبت رویداد در دفاتر ندارد، باز هم لازم است اظهارنامه مالیاتی را تسلیم کنید.
منظور از سال مالیاتی چیست؟
زمانی که میخواهید اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی را تکمیل کنید، باید شناسه ملی شرکت (که از سایت سازمان ثبت اسناد و املاک قوه قضاییه گرفته میشود) و سال مالیاتی خود را بدانید.
اگر شخص حقیقی هستید، سال مالیاتی، یک سال شمسی است که از ۱ فروردین آغاز و تا ۲۹ اسفند ادامه مییابد.
اما اگر شخص حقوقی هستید که سال مالیاش به موجب اساسنامه با سال مالیاتی تطبیق نمیکند، درآمد سال مالی شما به جای سال مالیاتی، مبنای محاسبه میزان اداره دارایی قرار خواهد گرفت و مشکلی نیست.
خواندن مقاله اصطلاحات حسابداری نیز می تواند به شماکمک کند.
اظهارنامه مالیاتی شامل چه کسانی میشود؟
اشخاص حقیقی و حقوقی زیر حتما باید اظهارنامه مالیاتی خود را برای سازمان ارسال کنند:
همه شخصیتهای حقیقی که در ایران مشغول به فعالیت بوده و معاف از مالیات نیستند.
همه شخصیتهای حقوقی که در ایران مشغول به فعالیت بوده و معاف از مالیات نیستند (مثلا ناشران)
همه اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی که در خارج از کشور مشغول به کار هستند.
همه اشخاص حقیقی و حقوقی که خارج از کشور اقامت دارند، اما درآمدشان از داخل ایران است.
همه اتباع غیرایرانی (اعم از حقیقی یا حقوقی) که در ایران دارای درآمد هستند
اما توجه کنید که شهرداریها و سازمانهای زیر مجموعه در ۳۱ استان کشور، سازمانها و نهادهایی که از بودجه عمومی دولت استفاده میکنند، موسسات و وزارتخانهها، کارگران، صیادان، عشایر و همچنین شرکتهای تعاونی دانشآموزی و دانشجویان معاف از مالیات هستند.
Im excited to discover this web site. I want to to thank you for your time just for this fantastic read!! I definitely appreciated every part of it and I have you book marked to look at new information in your site.
Good post. I learn something totally new and challenging on blogs I stumbleupon on a daily basis. Its always useful to read content from other authors and practice something from their websites.